Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
Szeretném véleményét kérni!
Legtöbb kutyás oldalon azt olvasom, hogy ez és az a legjobb minőségi táp! A mostani kutyámat royal caninal etettem!Viszont a legtöbb oldalon, nagyon leszolják a pedigee tápot!
3 előző kutyusom annak idején azon nőt fel, és mindhárom kutyám 11-12 évig élt, tudom, hogy nem feltétlenül a táp miatt , hiszen genetikailag sem mindegy, hogy miket hordoz magában a kutyus.
De meglepetés volt számomra mikor mostani kutyusunknak kölyökként is ajánlotta az állatorvosunk a pedigree vital juniort !Ön mit gondol, a pedigree tapról?Én úgy tudom, hogy egyébként is ez a termék is állatorvosok által lett kifejlesztve…. Valóban olyan silány minőség lenne?illetve miért írja le a legtöbb ember, hogy nagyon rossz minőségű?Egyébként megnéztem a vital mini junior változatában pl. 30 % fehérje tartalom van fetüntetve! És ha a hozzá adott nyomelemeket is megnézzük nem nagy mértekben marad alul a többihez képest! Szerintem van a pedigee nél sokkal rosszabb is! Válaszát köszönöm!

2017.08.04

Állatorvos

Ez egy olyan kérdés, amiben soha nem lehet teljes igazságot tenni. Mindenki másra esküszik. Igen, egészen biztos, hogy van a Pedigree tápoknál rosszabb is és jobb is.  Az is kétségtelen, hogy sok esetben élnek hosszú életet olyan állatok is, amelyek nem ettek szuperprémium drága tápokat. Ha végiggondoljuk mi magunk sem eszünk mindig elsőosztályú ételt. A Pedigree nem tartozik a prémium tápok közé. Ha megteheti, akkor szerintem továbbra is etesse Royal Canin táppal a kutyát. Nem csak az számít, hogy mennyi fehérje van egy tápban, hanem az is, hogy az milyen forrásból származik. Vannak magas biológiai értékű, jól hasznosuló fehérjék és vannak kevésbé jók. Ha megnézzük egy táp összetevőinek felsorolását, akkor a sor elején az az alkotót találjuk, amiből a legtöbbet tartalmazza. Ez a prémium tápok esetében jó minőségű állati eredetű fehérje, a gyengébb minőségűeknél pedig sok esetben gabona. Az egyik legbiztosabb módja egy táp megítélésének egy adott állat esetében az, hogy milyen bélsarat ürít. Ha naponta többször, nagyobb mennyiségű, estleg sárgás bélsár ürül, az arra utal, hogy nem hasznosul olyan jól a táp. A jó minőségű, jól hasznosuló eledelek után formált, sötétbarna és kisebb mennyiségű széklet ürül. Nekem nincsen friss személyes tapasztalatom a Pedigree táppal kapcsolatban, csak régebbi (sok sárga bélsár, több kutyánál). Ha állatorvosának jó véleménye van róla, akkor érdemes őt megkérdezni, hogy mit tapasztalt.

Vissza a kérdésekhez