EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Szeretnék venni egy papagájt, de év közben csak 5-kor érek haza. Nem lenne neki baj, ha csak este, reggel és hétvégente foglalkoznék vele? Mert én szeretnék egy állatot és a papagájt találtam erre a legalkalmasabbnak. Természetesen nyáron és a szünidőkben foglalkoznék vele.

2011.08.11

Állatorvos
Célszerű az állatot szünidőben beszerezni, mert abban az esetben, ha az első időszakban sok ideje van a madárra, akkor sokkal könnyebben megszelídül. A papagájok társas lények, ezért ajánlatos párban tartani őket. Sok öröme lesz abban is, ahogy megfigyeli azt, ahogy az állatok egymással viselkednek. Sokkal teljesebb életet élhet egy olyan madár, aki nincs egyedül. Ha megfelelően nagy helyük van, ahol tudnak repülni, mozogni, akkor jól tolerálják a gazdi távollétét. Szelíd, kézhez szokott madarakat ki lehet engedni a lakásban. Majdnem minden papagáj esetében nevelnek kézzel is egyedeket a tenyésztők, vagy erre külön meg lehet őket kérni. Ebben az esetben különösen szelíd madarakhoz lehet jutni. Így, ha egyszerre két madarat szerez be akkor is szelídek lesznek. Különösen ajánlom első madárnak a nimfa papagájokat.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem