Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Van egy 11 hónapos havanese kiskutyám. Eleinte pelenkára volt szoktatva, de mai napig arra a helyre pisil. Próbáltam a Panzi kutya taszító permetet, házi megoldásokat (citrusos illóolaj, bors, ecet stb.) de semmi nem használt. Mit tudnék csinálni?

2017.07.10

Állatorvos

Valószínűleg a vizeletszagot is érzi és a szokás is sokat számít. Most az lenne a cél gondolom, hogy a kutya szobatiszta legyen. Ehhez türelem és idő kell. Figyeljék az állatot és abban a pillanatban, ha a szokott helyére készül, határozottan szóljanak rá, majd vigyék ki. ha kint elvégzi a dolgát, nagy dicséret, jutalomfalat. Ha elkezd pisilni a nem kívánt helyen, akkor szóljanak rá, majd rögtön vigyék ki. A nem kívánatos helyet el is keríthetik egy időre. A vizeletszagot leginkább az enzimatikus tisztítószerek semlegesítik. A szobatisztaság kialakításához elengedhetetlen a gyakori sétáltatás.

Vissza a kérdésekhez