Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Van egy 2 éves kutyám, aki mindig kergeti a macskákat, ami engem nagyon idegesít, mert a macskáim így nem mernek járkálni a földön, hanem bútorról bútorra ugrálnak. Vegyek neki valamilyen nyugtatót?

2011.09.24

Állatorvos
Nem adhat a kutyának nyugtatót egész életében. A kutyák intelligens állatok, megtaníthatóak arra, hogy a gazda más háziállatai tabuk számára. Ez olyan mértékben így van, hogy sokszor előfordul, hogy a kutya a szomszéd macskát kergeti, a sajátot viszont soha. Csak úgy lehet ezt megtanítani a kutyának, ha minél többször rajtakapja a macskák kergetésén és határozottan tiltja. Ha a kutya nem kergeti a macskát, akkor azt mindig jutalmazza. Sokat segíthet az összeszoktatásban a közös etetés. Ez több okból is jó. Egyrészt az állatok pozitív élményhez jutnak egymás társaságában, másrészt úgy találkozhatnak, hogy Ön is jelen van, így bármikor rendreutasíthatja a kutyát. A tányérokat természetesen először tisztes távolságba helyezze el egymástól, majd fokozatosan közelítse őket. Sok türelemre lesz szüksége.
Vissza a kérdésekhez