Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot! Van egy 3 éves kinti házi macskám. Sokat eszik, mégis nagyon sovány. Miért van ez?

2011.08.16

Állatorvos
A soványság hátterében számos belgyógyászati probléma állhat, amelyeket orvosi vizsgálat nélkül sajnos nem lehet megállapítani. Ha az állat amúgy jókedvű, aktív, akkor lehetséges, hogy bélférgekkel fertőzött az állat. Célszerű a cicának 3-4 havonta féreghajtó tablettát adni. Mivel kinti macskáról van szó, gondolom nem tudja ellenőrizni, hogy ürül-e a bélsarával féreg, ezért az első kezelést célszerű 2 hét múlva megismételni. Előfordulhat az is, hogy a macskának állandóan hasmenése van egy olyan táptól, amelyet rendszeresen kap. Ez is okozhat jó étvágy mellett soványságot. Ilyenkor a tápváltás gyors súlygyarapodást eredményezhet.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem