Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot. Van egy 3,5 éves szuka kutyám most lett egy hete ki ivartalanítva, sajnos azzal a problémával közködök hogy ha elmegyek otthonról elkezd ugatni és egy két óráig ugat utána abba hagyja, és a szomszédok már nem tűrnek meg és nem szeretnék meg válni tőle. Segítene hogy ne ugasson a kutyám? Kipróbáltam hogy adok neki ennivalót és jutalom falatott akkor nem ugat amíg el nem fogy, de igazából pontosan nem tudom mert nem tudtam még megfigyelni, de igazából nem tartom jónak hogy agyon etetem. Várom a segítségét. Köszönettel

2015.11.17

Állatorvos

Amikor van ideje, akkor gyakorolja a kutyával azt, hogy az Ön távozása természetes dolog. Ezt úgy teheti meg, hogy először csak nagyon rövid időre távozik, csak megáll az ajtó előtt, majd visszatér még azelőtt, hogy a kutya ugatni kezdene, és megdicséri. Távozáskor soha ne búcsúzkodjon, sajnálkozzon hosszan, hanem egy rövid elköszönés után távozzon. Próbálja nyújtani a távol töltött időt. Fontos, hogy a kutyát alaposan mozgassa le, sétáltassa, mielőtt elmegy, hogy fáradt legyen. Ne ételt adjon a kutyának a távol töltött időre, hanem rágcsálnivalót, játékot, amivel elfoglalhatja magát. Léteznek nyugtató hatású készítmények (pl.: Calmex, KalmAid), amelyeket az első időszakban kipróbálhat. Legjobb, ha viselkedésterápiával foglalkozó szakember segítségét kéri (pl.: Dr. Sátori Ágnes), akivel részletesen átbeszélhetik a helyzetet és szükség esetén az első időszakra gyógyszeres kezelést is beállíthatnak, hiszen a kutya ilyenkor általában azért ugat, mert szorong az Ön távozása miatt.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem