EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot. Van egy fehér fekete foltos francia bulldog kutyusom. Hypoallergén tápot eszik mégis állandóan vakarózik, néha sebesre is vakarja magát. Többször voltunk vele orvosnál 5 napos gyógyszeres kezelést kapott ami alatt helyre jött és a vakarózás is abba maradt. Viszont amint letelik az 5 nap újra kezdődik minden elölről. Lehet e valamit kapni vagy van e olyan kezelés amitől enyhülne a vakarózása? Előre is köszönöm

2014.09.23

Állatorvos

A kutya számos dologra érzékeny lehet a táplálékon kívül is. Ebben az esetben szükséges lenne egy allergiateszt elvégzése, mert abból kiderülne, hogy mi okozza a problémát. Ha ismerjük az allergéneket, akkor amelyeket lehetséges, azokat el tudjuk távolítani a kutya környezetéből. Az allergiateszt elvégzése után lehetőség van hiposzenzibilizáló injekciókúra elvégzésére, ami az esetek egy részében segít. Sajnos ezek elég költséges dolgok, de ez az egyetlen lehetőség arra, hogy pontos információk birtokába jussunk és a tüneti kezelésen kívül mást is tegyünk. Egyes allergiatípusoknál sikeresen alkalmaztak interferon injekciókúrát is. Beszéljen állatorvosával a lehetőségekről és azok (sajnálatos) anyagi vonzatairól. A tüneti kezelés mellé hasznosak az omega3-omega6 zsírsavakat tartalmazó készítmények és a kifejezetten allergiás állatok számára kifejlesztett bőrnyugtató és viszketést csillapító samponok (pl.: Allermyl, Ermidra). Az érzékeny állatok számára gyártott táp is nagyon fontos része a kezelésnek.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem