EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó Napot! Van egy kislány 1 év ivartalanított cicám, aki most véreset pisil a lakás több pontján de nem erőlködik, játszik, eszik iszik, semmi jelét nem látom hogy baja lenne. De mégis aggódom hogy vajon mi lehet a gond. Ön szerint? Mit tudok én tenni? Komoly lehet a baj? Előre is köszönöm.

2015.10.19

Állatorvos

A véres vizelet a húgyúti gyulladás jele általában (a vér esetleg származhat a hüvelyből is). Mindenképpen vigye orvoshoz a cicát. Legjobb, ha már az első vizsgálatra visz magával friss vizeletmintát (az a vizelet, ami sokat állt téves diagnózishoz vezethet). Cicától sok esetben nem könnyű pisit gyűjteni. Szerencsés esetben a macska belepisil az alaposan kitisztított és kiöblített alomtálcába, ahonnan össze tudja gyűjteni. Ha ez nem sikerül, akkor az állatorvos a hólyagra gyakorolt enyhe nyomással az esetek egy részében tud vizeletet gyűjteni. Ebben az esetben alapvető fontosságú a vizeletvizsgálat, mert a véres vizelet csak egy tünet, amelynek a hátterében több dolog is állhat, például: húgyhólyag gyulladás, húgykövesség, FIC (macskák ismeretlen oktanú hólyaggyulladása, amely pszichés okokra vezethető vissza). Minden esetben más jellegű kezelés szükséges. A vizeletvizsgálat mellett hasznos lehet egy hasi ultrahang és egy röntgenfelvétel is, amelyen a vesék is látszódnak. Ha a cica kijárós, akkor akár a patkányméreg felvétele sem lehet kizárt, mivel az a méreganyag vérzékenységet okoz, ami a test bármely területén jelentkezhet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem