Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot van egy palotakutyám egy kicsit hizottab mint kéne most már mozgunk töbet de hogy lehetne még kicsit le fogysztani mert neki se jó ez igy ahogy van elöre is köszönöm a válaszát.

2014.06.17

Állatorvos

Ma már léteznek speciális tápok túlsúlyos kutyák számára (pl.: PetBalance Medica elhízás kezelésére, Royal Canin obesity management, Hill’s weight control stb.). Ezeknek a tápoknak segítségével úgy lehet fogyókúráztatni az állatot, hogy közben megkapnak minden olyan tápanyagot amire szükségük van. Fontos betartani az etetési útmutatót, mert ha túladagoljuk ezeket a tápokat, akkor nem  várható megfelelő eredmény. Nagyon fontos, hogy az állatot nem szabad hirtelen lefogyasztani, mert az nagyon megterheli a szervezetet. Fontos, hogy a testmozgás mennyiségét is fokozatosan növeljük. Ha a kutya házi kosztot fogyaszt, akkor csökkentsük a napi adagját a korábbi Kb.3/4 részére. Mérjük a kutyát hetente. Ha az állat a diéta ellenére sem veszít a súlyából egy hónapon belül, akkor állatorvosi kivizsgálás szükséges (pl.: esetleges hormonális problémák kizárása céljából).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem