Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!

2,5 éves kutyám szívférges túlvagyunk a vizsgálatokon, szív ultrahangon nem láttak férgeket, mellkasröntgen is jó lett így a “lassú” kezelés mellett döntöttünk.

Havonta fogja kapni Jessie az Advocate cseppet és 4hetes kúránként a doxyciklint viszont több helyen is olvastam hogy a felnőtt férgeket nem pusztítja el maximum sérülhetnek… és hogy majd csak akkor lesz valóban szívféreg mentes a kutya ha a már a kutyában lévő kifejlett férgeknek lejár az életciklusa ami 5-7 év.

Szóval több hónapig kapott advocate, Doxyciklin kúrával sem halnak meg a nagy kifejlett férgek?

De akkor meg azt nem értem hogy több hónapnyi kezeléssel hogy lesz/lehet majd negatív a gyorsteszt ha a kifejlett férgek még a kutyában vannak egészen addig míg le nem jár az életciklusuk.

Válaszát előre is köszönöm!

2017.12.18

Állatorvos

A kifejlett férgek nem halnak meg, mert az Advocate csak a lárva állapotok ellen hatékony.  A felnőtt féreg jelenlétét igazoló gyorsteszt nem lehet negatív addig, amíg kifejlett nőstény féreg van a kutyában. Beszéljék át még egyszer orvosukkal a kezelést. Esetleg kérhetnek tanácsot Dr. Péterfia Dalma doktornőtől, aki munkatársaival együtt vállalja a kifejlett férgek mechanikai eltávolítását is.

Vissza a kérdésekhez