Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
3Nappal ezelőtt kaptam egykis mini csivavát.Jelenleg 630g és most 7 és fél hetes.Nem nagyon tudom eldönteni,hogy mi lenne neki a helyes táplálkozás.Ebben szeretnék tanácsot kérni.(száraz táp,konzerv vagy inkább házi ételek: hús, zöldség?és hogy állunk a tejjel?)Illetve,hogy napi hászori étkezés az ajánlott ilyen korban?Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:Kitti

2012.04.17

Állatorvos
Válasszon ki egy mini kölyök kutyáknak való száraztápot (pl:. Royal Canine, Hill's, Eukanuba, Real Nature, Select gold, Purina ProPlan, Happy Dog), ehhez mindenképpen szoktassa hozzá a kölyköt, mert a későbbieken nagyon hasznos, ha megeszi. Ezeknek a tápoknak az összetétele teljes mértékben fedezi a kiskutya szükségleteit. Ebben a korban még naponta négy alkalommal kell etetni a kiskutyát. Ha nem akarja azt, hogy az állat csak tápot egyen, akkor etetheti úgy, hogy például napi 2-3 étkezés száraztáp, a többi meg házi koszt, esetleg prémium konzerv. Mindenhez fokozatosan szoktassa hozzá a kiskutyát. Új ételből egyszerre mindig csak keveset adjon és napról napra növelje a mennyiségét. Így elkerülhető a tápváltás miatt kialakuló hasmenés. A házi ételeket például a következő összetevőkből állíthatja össze: sovány csontnélküli hús, párolt zöldségek (főleg répa), túró, tojás, kefír, joghurt,, trapista sajt, bébiételek, rizs, különféle gabonapelyhek és korpák. Kaphat kis mennyiségű tejet is a kiskutya abban az esetben, ha nem okoz hasmenést. Házi kosztos recepteket talál a "Mit egyen a kutyám?" című könyvben.
Vissza a kérdésekhez