Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
Érdeklődni szeretnék van egy 2010. júniusi születésű Beagle kutyám. Az lenne a kérdésem, hogy az enyémet minden hónapban bűzmirigy nyomásra kell vinni. Nem lehet ez ellen valamit csinálni és mitől van ez?? Melyik a jobb bűzmirigy kinyomási módszer az állatorvosi vagy a kutyakozmetikusi??

Üdvözlettel:
Simon Nikoletta

2012.03.20

Állatorvos
Sajnos egyes kutyák bűzmirigye nem ürül rendesen. Sok beagle esetében előfordul ez a probléma. Ez sajnos hajlam kérdése, bár általában az egészséges, megfelelő konzisztenciájú széklet segíti a mirigyek ürülését (de ez sem mindig igaz). Ameddig a bűzmirigyek kiüríthetőek és nincsenek állandóan gyulladásban, addig érdemes rendszeresen kinyomni őket, hiszen ez a legegyszerűbb megoldás (akár a gazdi is megtanulhatja). Ha a bűzmirigyek sokszor gyulladtak és egyre nehezebben ürülnek, akkor műtéti úton el lehet távolítani őket.
Nincsen állatorvosi és kozmetikusi bűzmirigynyomás. A mirigyeket sok esetben a végbél két oldalának megfelelő erősségő nyomásával ki lehet üríteni, máskor a megfelelő hatást csak akkor tudjuk elérni, ha egyik ujjunkat végbélbe vezetjük, míg a másikkal kívülről nyomjuk. Az, hogy egy bűzmirigyet melyik módszerrel lehet kinyomni az esetfüggő (gyakran mindkét módszert alkalmazzuk). A lényeg, hogy ne nyomogassuk feleslegesen, megfelelő erővel türelmesen nyomjuk és mindig maradéktalanul ürítsük ki a mirigyeket.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem