Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
Igaz ez a kérdés nem teljesen ide illő, de nem találtam sehol választ. Jövő héten kibővül a család egy kiskutyával és csináltunk neki egy kennelt, ahol a pici lesz, ha esetleg nem érnék rá figyelni. Ez a kennel kb 6 négyzetméter és csak arra a célra szolgál, hogy amíg fel nem nő a kutyus, el tudjuk zárni ha nem tudunk rá figyelni. Mihelyst lemegy a rágcsálós szakasz, teljesen szabadon futkározhat a kertben és csak az alvó helye lesz ott. A kérdésem: ha hazahozom aludhat egyből a kennelben a kutyus? Nem lesz túl nagy neki? Azt olvastam hogy ha túl nagy a helye esetleg be is piszkítanak a helyükre majd arrébb húzódnak és ott alszanak. Tudom hogy este fel kell kelnem kivinni 2-3 óránként hogy elvégezhesse a dolgát, de félek hogy odapiszkít és azt szokja meg hogy a kennelben kell végeznie a dolgát. Sajnos a kutyus nem lehet az ágyam mellett, akárhogyan szeretném, szóval mindenképp kint kell aludnia. Persze rakok be neki egy rongyot amin rajta van az illatom és egy játékot, ami nem szétrágható és szintúgy az illatommal van ellátva.
Válaszát előre köszönöm!

2015.06.01

Állatorvos

Biztosan egyedül fogja érezni magát a kölyök a kennelben, de ha nincs más megoldás, nyugodtan alhat ott. Ha van egy kényelmes kuckója, akkor abba biztosan nem fog piszkítani, csak a kennel egyéb területeire. Ha rendszeresen kiviszi a kölyköt a kennelből, hogy lehetősége legyen elvégezni a dolgát, akkor ez nagyjából úgy fog működni, mint egy lakásban tartott kutya szobatisztasága. Először még lesznek balesetek, de ha a kinti pisilést, kakilást jutalmazza és sokat foglalkozik az állattal, akkor meg fogja tanulni, hogy a gazdi azt szeretné, ha a kertbe végezné a dolgát. Nagyon fontos, hogy a kennelt tartsa nagyon tisztán, amint észreveszi, hogy az állat oda piszkított, nagyon alaposan takarítsa föl. A vizelet és a bélsár szaga arra ösztönzi a kicsit, hogy újra oda végezze a dolgát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem