Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó Napot!
Iza vagyok és nem rég lettem 3 sárgafejű ékszerteknős tulajdonosa(örököltem).
Nem olyan nagyon rég vettem ,észre,hogy az egyik buborékoló( mintha szívószállal a vízbe fújnánk) hangokat adni.
Próbáltam neten rákeresni,hogy mi lehet az oka. Ott azt olvasta,hogy abban az esetben ad ki ilyen hangokat ha meg van fázva vagy tüdőgyulladásos. Több helyen is olvastam,hogy jót tenne neki ha kamillavirágos fürdöt “venne”.
Abban az esetben ha “vesz” egy kamillavirág fürdöt és nincs megfázva ártana neki?
A teki nem úszik féloldalason,jó étvágya van, nem viselkedik furcsábban mint 3 héttel ezelőtt amikor először megkaptam őket. Csak buborékokat fúj és azt sem mindig.
Dió héjban azt szeretném megtudni,hogy miért ad ki búbérokoló hangokat? Mi lehet az oka?

Előre is köszönöm válaszát!

2016.04.09

Állatorvos

Kedves Iza!
A kamilla sok esetben allergizálhat, én azt javasolnám, hogy ha bizonytalan a teknős állapotát illetően, keressen fel egy hüllő-specialista állatorvost.(dr Sátorhelyi Tamás pl.) egy alapos vizsgálat után biztosan többet tud segíteni. Az mindenképpen jó hír, hogy eszik, és nem úszik féloldalasan-ez ugyanis súlyos egyoldali tüdőgyulladásra utalhat. Ettől még lehet beteg a teknős (orrmelléküreg gyulladás, orrgyulladás vagy kétoldali tüdőgyulladás), látatlanban többet sajnos nem tudok segíteni.
Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem