Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
Német juhász keverék kutyánk körmei rendben vannak, de farkaskörmei (mivel nem tudnak kopni) elég nagyok, és néha emeli a lábát. Kutyakozmetikusnál még sosem járt. Én nem mertem neki levágni, mert nem tudom meddig lehet, túl rövidre meg nem is szabad. Kíséreljem meg lereszelni a karmokat, vagy mit ajánl?

2011.10.02

Állatorvos
Azt javaslom, hogy vegyen egy karomvágót és csípje le a hegyes részt. Sajnos fekete karmoknál nehéz kitalálni, hogy meddig tart az élő rész. A jelentősen túlnőtt karmok elkeskenyedő hegyes részét ha alaposan megnézi, akkor látni fogja, hogy melyik rész az ami biztosan nem élő, különösen akkor, ha összehasonlítja a rendesen kopott karmokkal. Sajnos ezt leírni elég nehéz, sokkal könnyebb megmutatni. Ha vérzik a karom, akkor sem történik tragédia, mert a vérzés könnyen elállítható. Lehet kapni kifejezetten erre a célra vérzéscsillapító port, de hatékony az is, ha a vérző karmot végighúzza egy szilárd szappanon. Ha nagyon tart attól, hogy esetleg vérzik a karom, akkor először kérjen segítséget állatorvostól vagy kozmetikustól, utána bátran vághatja a karmokat Ön is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem