Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
Pár napja fogadtam be egy 7 hós yorkie szukát. Kellemetlen szagú a füle és enyhén fekete is . Fülatkára gyanakszok. Van valami módszer a kitisztítására? Válaszát előre is köszönöm!

2015.02.12

Állatorvos

Igen, van. Legjobb, ha állatorvoshoz viszi a kutyát, ahol a vizsgálat során megállapítják, hogy ténylegesen az-e a probléma, amire Ön gondol. Ha igen, akkor alaposan, szakszerűen kitisztítják a hallójáratot és olyan parazitaellenes készítményt alkalmaznak, ami megöli az atkákat (pl.:Advocate vagy Stronghold csepp). Sok esetben másodlagos fertőzés is kialakul az atkák által károsított hallójáratban, ezért antibiotikumot, gyulladáscsökkentőt és gombaellenes szert tartalmazó fülcsepp használata is szükséges. Vannak olyan esetek, amikor szükséges a parazitaellenes készítmény ismételt alkalmazása. Ha nagy mennyiségű váladék van a kutya fülében, akkor az első kezelést és tisztítást követően érdemes újra orvoshoz vinni a kutyát, hogy ismét alaposan kitisztítsa a hallójáratot.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem