Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jó napot!
Tegnap esett át kislány cicánk az ivartalanításon. Pár nappal a műtét előtt levettük róla a bolhariasztó nyakörvet, hogy ne legyen útban. Valószínűleg volt a macskában kifejlett bolha, mert most tele lett bolhapetékkel, amit a nyakörv eddig megakadályozott. A kérdésem az lenne, hogy van e veszélye 1-2 nappal a műtét után bolhaírtó spot on-t csepegtetni a macskára? Nem lesz e baja a legyengült szervezetének?
Köszönöm!

2017.08.18

Állatorvos

Milyen színű dolgokat  lát a cica szőrében? A bolhák a petéket valóban a szőrszálakra rakják, de azok onnan a környezetbe hullanak és a lárvák is ott élnek a bebábozódásig. Ha feketés törmelékes dolgot lát, amiből víz hatására vörhenyes lé távozik, az a bolhák ürüléke. Ha nem ilyesmit lát, akkor mutassa meg orvosnak a cicát, mert akkor valami más van a háttérben. Ha a cica jókedvű, jó étvágyú, de tele van bolhákkal, az semmiképpen nem kívánatos, ezért védekezni kell ellenük. Én így a távolból azt mondanám, hogy tegyen rá cseppet, de legjobb, ha megkérdezi a műtétet végző állatorvost, hogy ő milyennek ítéli meg a cica általános állapotát. Nagyon fontos, hogy megtörténjen a környezet bolhairtása is (alapos , gyakori porszívózás a rejtett zugokban is, ahol lehet ott környezeti bolhairtó spray alkalmazása-Insecticid 2000, olyan textíliák mosása, amelyekkel az állat érinkezhetett). A környezet bolhairtása nélkül nem lehet megszabadulni ezektől az élősködőktől. Használjon olyan bolhaellenes szert, ami segít a bolhalárvák elpusztításában is (pl.: Frontline combo, Advocate)

Vissza a kérdésekhez