Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jónapot, 5 éves cicám hasa folyamatosan nőtt, azt hittük a szokásos vemhessége lesz megint, de már nagyon nagy lett a hasa, kb.40-50 napja nő, a doki megnézte, hordószerű és inkább gázzal van tele a hasa, dobolni lehet rajta. Nem tudja mi lehet, nincs ultrahangja. A cica amúgy jól van, csak sokat nyávog napok óta. Eszik, nem levert. Mi lehet ez és mi a kezelése? Köszönöm Zsolesz

2016.06.14

Állatorvos

Kedves Gazdi!
Mindenképpen a diagnosztikában kellene tovább lépni. Azt gondolom egy ultrahang vagy egy RTG vizsgálat elengedhetetlen lenne. De ha semmiképpen nem tudják elvinni olyan helyre ahol rendelkezésre állnak az adott eszközök, akkor végezzen az állatorvos egy próbacsapolás, ami segít eldönteni, hogy mi van valójában a hasüregben. A legvalószínűbb sajnos , hogy folyadék van benne, és a cicának ún. fertőző hashártya gyulladása lesz, de látatlanban, vizsgálatok nélkül inkább nem mondanék semmit, nem ijesztgetem. Diagnózis nélkül kezelést sem tudok javasolni.

Sok sikert!

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem