Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jónapot!
5 napja van nálam a kutyusom (csivava), 6 hetes múlt.
Olyan problémám lenne, hogy a kutyus össze vissza pisil, ill. Kakil.
Nem tudom, hogy mit csinaljak vele mert meg az ágyta is rápisil mikor fent fekszik velem hiába figyelek oda rá. Ban neki letéve pelus meg pisi is van rajta mert belenyomtam a pisijebe, de hiába mert mindenhova odapisil.
Kérem adjon valami tanácsot mert ez igy nem állapot.
Előrre is köszönom!

2017.12.14

Állatorvos

Egy hat hetes kiskutya kb. olyan, mint egy csecsemő pelus nélkül…Ahhoz, hogy egy kutya szobatiszta legyen hónapok kellenek. Ez az állapot tehát nem fog egyik napról a másikra megoldódni.  Egy biztos, hogy soha nem szabad szidni és belenyomni az orrát abba amit csinált, pláne NEM UTÓLAG! Ezzel szobatiszta biztosan nem lesz, ellenben félni fog a gazdájától. Türelem, következetesség, IDŐ és a megfelelő viselkedés jutalmazása vezet eredményre. Első feladat megértetni a kölyökkel, hogy mit akarunk: nem akarjuk, hogy a lakásba pisiljen, azt szeretnénk, ha máshol végezné el a dolgát. Ébredés után, evés után, játék után, és mindig, amikor szagolgatva keresi, hogy hova pisiljen a kívánt helyre visszük és mondogatjuk, hogy pisiljen kakiljon. Ha sikerül nagy dicséret. Ha nem kívánt helyen kezd pisilni, kakilni, akkor határozott “NEM!”, felkapjuk és oda visszük, ahol szeretné, ha a dolgát végezné.

Vissza a kérdésekhez