Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jónapot kívánok! A 13 éves németjuhász kutyánkkal kapcsolatban keresem Önt, a két hátsó lába már elég régóta fáj neki, de kap rá vitamint és eddig minden rendben is volt vele. Viszont szilveszter óta megváltozott étvágya ugyan úgy van de nem akar a szőnyegén feküdni, vagy az udvar közepén a betonon fekszik vagy hátúl az udvar legvégében. Nem szokott ezeken a helyeken feküdni mindig az ajtó előtt fekszik. Ezen felül még remeg is (ami lehet a hideg miatt mert mostanság -10fok körül van). Nem értjük, hogy mi baja lehet…. esetleg lehet valami stressz vagy sokk a szilveszteri tűzijátékok miatt? (elég sokan tűzijátékoztak itt körülöttünk)
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel: Adrien

2015.01.10

Állatorvos

Mindenképpen vigye orvoshoz a kutyát, mert a megváltozott viselkedés esetleg idegrendszeri tünet is lehet. Ha egy idős állat viselkedése megváltozik és olyasmit csinál, amit korábban nem, olyasmit, ami logikátlan, érthetetlen, az lehet hasonló, mint ami a nagyon idős embereknél is sokszor jelentkezik. Kutyáknál nehezebben lehet észrevenni az apró jeleket (idős ember keresi a szavakat, esetleg összefüggéstelenül beszél, kihagy a memóriája,figyelemzavaros, gondolkodászavaros), mint az embereknél, de náluk is jelentkezhet céltalan járkálás, a vezényszavak utasítások teljesítésének hiánya, vagy késedelmessége, semmibe bámulás, különféle logikátlan cselekedetek. Ha a kutyának fájdalmai vannak, akkor fájdalomcsillapítót is adjanak neki. Léteznek ezen kívül keringésjavító gyógyszerek is (pl.: Karsivan), amelyek az agy keringését is fokozzák, ezáltal jótékony hatásúak idős állatoknál, amelyeknél a lelassulást vagy érthetetlen viselkedésformákat tapasztalnak. Semmiképpen ne engedjék az állatot ebben a nagy hidegben a betonon feküdni. Ha nem megy másképp, akkor a nagy hidegben, de éjszakára mindenképpen engedjék be egy fagymentes helyre, ahol kényelmesen lefeküdhet.

Vissza a kérdésekhez