Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Jónapot!
6 éves labradoromnak szemhélyszéli daganata van. Kb. egy bors fele méretű. Tegnap óta nagyon könnyezik az a szeme amelyiken a daganat van. Ez lehet a daganattól? Mondta az állatorvosunk ha már bosr nagyságú lesz akkor vetetsüj le. Kérdésem hogy a könnyezés lehet a daganattól? Meg már előbb is le lehet vetetni mint bors nagyság? És ennek a műtétnek kb. menny a költsége?
Köszönöm

2017.09.28

Állatorvos

A daganatot minél hamarabb el kell távolítani. Én nem látom annak az okát, hogy miért kellene várni arra, hogy növekedjen…Kérdezze meg erről orvosát. A szemhéjak nagyon érzékeny területek, minél kisebb a metszés, minél hamarabb történik a beavatkozás, annál nagyobb valószínűséggel őrizhető meg legtökéletesebben az eredeti funkciójuk. A könnyezést okozhatja az, hogy a daganat irritálja a szemet. Jó ha a műtétet szemészeti műtétekben jártas orvos végzi (pl.: Dr. Lévai Péter, Dr. Szakmáry Katalin, Dr. Bárány Györgyi, Dr. Fenyves Ildikó, Dr. Szűcs Zsuzsa). Szerintem ne várják a daganat növekedését…A költségekről a műtétet végző orvossal kellene beszélni

Vissza a kérdésekhez