Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Karácsonyi készülődés – utazás kedvencekkel

2017. november 24.

Karácsonyi készülődés – utazás kedvencekkel

Ha utazni készülünk, érdemes átgondolnunk, biztosan magunkkal szeretnénk-e vinni háziállatunkat is. Sok négylábú nem kedveli a változásokat, ezért rövid távollét esetén, ha lehet, jobb őket otthon hagyni, a megszokott környezetben. Ha viszont mindenképp közös utazást tervezünk, akkor törekedjünk arra, hogy kedvencünk is jól érezze magát.

Mivel az ünnepnapok idejére szinte lehetetlen találnunk valakit, aki vigyáz bundás barátunkra, amíg meglátogatjuk a rokonokat, ezért valószínűleg nem lesz más megoldás csak az, hogy kutyusunkkal vagy cicánkkal együtt utazzunk. Mielőtt elindulnánk, alaposan készüljünk fel, hogy minden a lehető legjobban alakuljon.

Kistestű vagy rövid szőrű eb esetén gondolnunk kell arra, hogy bár a kocsiban tudunk fűteni, időnként meg kell állnunk majd, hogy az eb elvégezhesse a dolgát. Ilyenkor a mínusz fokokban kabátra is szükség lesz. Tehát a kutyaruhát mindenképp írjunk fel a listánkra. Emellé pedig – attól függetlenül, hogy milyen fajtájú kutyánk vagy macskánk van – kerüljön fel egy biztonságos szállítóbox, egy üveg víz, egy itató, szárazeledel, egy póráz nyakörvvel vagy hámmal, egy kedvenc játékszer, egy fekhely, valamint az állatorvosi kiskönyv. Ha külföldre megyünk, szükség lesz érvényes útlevélre is. Mindenképpen kérdezzük meg állatorvosunkat, hogy szükség van-e valamilyen kezelésre, oltásra ahhoz, hogy beengedjenek minket a választott országba. Egyes országok esetében különbségek vannak azon a téren, hogy milyen állategészségügyi feltételei vannak a határon való átlépésnek. Ezekkel a szabályokkal jó, ha már jóval az utazás előtt tisztában vagyunk, mert van olyan, hogy bizonyos időnek el kell telnie a beavatkozás és az adott országba való belépés között.

AniOne szállítóbox fekete-szürke 56x37x33cm

DogsCreek kutyapóráz Discover piros 11mm

Az indulás előtti napokban ellenőrizzük, hogy kutyusunk chipjéhez megfelelő adatok kerültek-e fel a rendszerbe. Eltérés esetén azonnal kérjünk módosítást. Ha véletlenül elkóborol négylábúnk, gyorsabb segítség lehet egy biléta a nyakörvön a pontos elérhetőségeinkkel.

A szállítóboxot olyan helyre kell tennünk az autóban, ahol megfelelően rögzíthető. Ügyeljünk arra, hogy ne csúszkálhasson a nagyobb kanyarokban sem. Fontos, hogy ne hagyjuk kedvencünket szabadon a kocsiban, mert amellett, hogy zavarhat minket a vezetésben, egy nagyobb fékezésnél könnyen megütheti magát és akár komolyabban is megsérülhet.

Ha velünk utazik egy családtagunk vagy barátunk, kérjük meg őt, hogy tartsa szemmel kisállatunkat, így mi nyugodtabban koncentrálhatunk a vezetésre.

Amennyiben hosszabb útra indulunk, körülbelül kétóránként álljunk meg, hogy kedvencünk átmozgathassa a végtagjait, elrendezhesse folyóügyeit, majd itassuk is meg őt. Nyáron a meleg, télen pedig a hideg jelent veszélyt az állatokra, ezért ilyenkor se hagyjuk négylábúnkat egyedül a járműben.

Az esetleges rosszullétet nagyobb eséllyel kerülhetjük el, ha nem adunk túl sokat enni háziállatunknak az út előtt. Ha kutyusunk vagy bársonytalpúnk különösen stresszes szokott lenni utazáskor, akkor érdemes lehet egyeztetnünk az állatorvossal, aki ajánlhat nekünk valamilyen nyugtató hatású készítményt. Ha gyógyszerről van szó, elengedhetetlen, hogy mindig kövessük a szakember által elmondott utasításokat.

Akár egy hatalmas séta vagy egy kiadós játékidő is segíthet abban, hogy kedvencünk kellemesebben érezze magát az autóban. Ha kellően elfáradt, akkor az is lehet, hogy egyszerűen csak átalussza majd a teljes utat.

 

Forrás: petguide.com