Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Karácsonyi kutyás kalandok

2015. december 14.

Karácsonyi kutyás kalandok

Ha kutyagazdik vagyunk, sokkal több mindenre oda kell figyelnünk a karácsonyi készülődéskor, mint azoknak, akik nem tartanak háziállatot. Ahhoz, hogy az ünnepek ideje alatt minden rendben történjen, és jól érezze magát kedvencünk is, figyelembe kell vennünk az eb igényeit és tulajdonságait is. Ha megfogadunk néhány fontos tanácsot, akkor biztos, hogy a család minden tagja számára boldog lesz a karácsony.

Az állatok nem alkalmazkodnak olyan könnyen a változásokhoz, mint mi, emberek, ezért próbáljuk meg időben elkezdeni az ünnepi készülődést. Ne egy nap alatt díszítsük fel az egész házat, hanem fokozatosan, hogy legyen ideje megbirkóznia az ebnek a változásokkal. Ez idő alatt kedvencünket is meglephetjük egy-egy finom falattal és játékkal, hogy úgy érezze, hogy a körülötte történő újdonságokkal számára is pozitív dolgok történnek.

http://www.fressnapf.hu/premiere-bonies-box-kutyasnack-marha-2x200g/

http://www.fressnapf.hu/anione-kutyajatek-latex-kutya-zsiraf-lo-20x10cm/

A kutya területét, ahol étkezni és aludni szokott, ne bolygassuk meg. Legyen egy olyan hely számára, ahova nyugodtan visszavonulhat, és ahol továbbra is teljesen biztonságban érezheti magát. A napi közös sétát és az etetési rutint se változtassuk meg.

A karácsonyfát olyan helyre állítsuk, ahol az eb nem szokott közlekedni, így kisebb eséllyel kerül a kutya útjába, és csökken annak az esélye, hogy felborítsa. Vásároljunk jó minőségű fenyőfatalpat, amelyben stabilan áll a fa. Ha van rá lehetőségünk, rögzítsük karácsonyfánkat a falhoz is.

A vibráló fények nagyon csalogatóak a kutyusok számára, ezért olyan égősort célszerű választanunk, amely nem villog. Ha elmegyünk otthonról, akkor húzzuk ki az égőket a konnektorból. Törekedjünk arra, hogy a vezetékek ne legyenek elérhetőek az eb számára, és ne tudja megrágni őket.

Kutyánk magasságában lehetőleg ne nagyon legyenek díszek a fán, főleg olyanok ne, amelyek könnyen eltörhetnek. Csokoládéhoz semmiképpen se tudjon hozzájutni a négylábú, mert mérgezést okozhat. Bizonyos ünnepi növényeket, melyeket a karácsonyfa és a lakás díszeként használnánk, mérgező hatásuk miatt szintén érdemes kerülni. Ilyenek például a mikulásvirág, a fagyöngy és a magyal. Felügyelet nélkül soha ne hagyjunk égő gyertyát, mert ez nagyon veszélyes lehet.

A karácsonyi ajándékokat ne tegyük túl korán a fa alá, mert ha az előző években együtt bontottuk ki a meglepetéseket a kutyussal, akkor bizony előfordulhat, hogy nem vár meg minket, és idő előtt nekiáll a kicsomagolásnak. És persze nem csak a sajátjának.

Ha jönnek a vendégek, akkor se feledkezzünk meg kedvencünkről, és időnként foglalkozzunk vele is egy kicsit. Ha nem szereti a társaságot, akkor hagyjuk elvonulni, de akkor is nézzünk rá időnként. Ne hagyjuk, hogy az ünnepi ebédből megkínálják kutyánkat, mert bizonyos ételek, mint például a szőlő, a sütemények, a csokoládék, a szárnyas csontok, a makadámdió és az alkohol tartalmú finomságok ártalmasak a kutya egészségére.

Előfordulhat, hogy az ünnepek idején állatorvosunk szabadságra megy, ezért mindenképpen derítsük ki, hogy kihez fordulhatunk vészhelyzet esetén. Ha négylábúnk viselkedése megváltozik, depressziósnak tűnik, étvágytalanná válik, vagy bármilyen betegség jele látható rajta azonnal keressünk fel egy állatorvost.

Forrás: vets-now.com / yourdog.co.uk

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem