Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kedvencek karácsonya

2016. december 01.

Kedvencek karácsonya

Ha egy szőrös négylábú is a családunk tagja, akkor egy kicsivel több odafigyelést igényel az ünnepi készülődés. Ügyeljünk arra, hogy a karácsony kedvenceink számára is boldogan teljen. Fontos, hogy ne csak szép, de biztonságos is legyen a dekoráció, és ne adjuk meg a lehetőségét annak, hogy kutyusunk vagy cicánk elrontsa a gyomrát.

Az egyik fő veszélyforrás sajnos maga a karácsonyfa. Igyekezzünk a fenyőfát például a nappali egyik sarkába állítani, hogy véletlenül se kerüljön mindig útjába háziállatunknak. A fa persze így is magára vonja majd a figyelmet, de talán kevésbé lesz vonzó az állat számára, mintha a szoba közepén állna. Ha megoldható, kerítsük el úgy, hogy ne férjen hozzá bundás barátunk, esetleg helyezzünk köré olyan tárgyakat, melyek zörögnek, így meghalljuk, ha épp közeledik bársonytalpúnk vagy kutyánk a karácsonyfához.

Amennyiben nem tudjuk megoldani, hogy ne menjen háziállatunk a fa közelébe, igyekezzünk a díszeket olyan magasságba helyezni, ahol az eb vagy a macska már nem éri el. Ez különösen fontos a villogók esetében, hiszen ha azokat megrágcsálja kedvencünk, akkor akár áramütést is kaphat. De a gömbök és egyéb díszek elfogyasztása sem szerencsés, mert komoly bélproblémákhoz vezethet. Ráadásul a törött dísztárgyak szilánkjai megsebesíthetik az állat mancsát és száját is. Élő fenyőfa esetében a szúrós tüskék is sérüléseket okozhatnak, így ha lehet, inkább műfenyőt válasszunk vagy olyan fát, amelynek nem hullik a levele és kevésbé szúrós. Soha ne hagyjuk, hogy a fenyő ágát megrágcsálja kedvencünk. Ha már megtörtént a baj, akkor mindenképp forduljunk állatorvoshoz.

Az állatok is szeretik a meglepetéseket, így jó ötlet, ha számukra is lapul ajándék a fa alatt. Egy meleg és kényelmes fekhely vagy egy új játékszer tökéletes választás lehet. Ha becsomagoljuk az ajándékokat, és négylábúnk megpróbálkozik a kibontásukkal, nagyon figyeljünk arra, hogy ne nyelje le a csomagolópapírt. A csomagolás közben és után pedig vigyázzunk, ne érintkezhessen cicánk vagy kutyusunk az ollóval.

A gyertyák nagyon jól mutatnak a karácsonyi díszbe öltöztetett lakásunkban, azonban a fő szempont, hogy véletlenül se érje el őket a szobatigris vagy a kutyus, és ne tudják őket feldönteni, különben rövid idő alatt lángba borulhat otthonunk. Keressünk a gyertyák számára magas, stabil polcokat, és soha ne hagyjuk az égő gyertyákat, illetve mécseseket felügyelet nélkül.

Sok lakásba kerülnek az ünnepek alatt olyan virágok, melyek mérgezően hatnak az állatok szervezetére. Ilyen növények például a magyal, a fagyöngy, és a mikulásvirág. Ha semmiképp sem szeretnénk mellőzni őket otthonunkból, akkor csakis olyan helyre tegyük őket, ahol sem kutyánk, sem cicánk nem éri el.

A csokoládé, az egyéb édességek, valamint a házikoszt szintén problémákat okozhat, ezért figyeljünk arra, hogy ezek se legyenek elérhetőek állataink számára, és kérjük meg a vendégeinket, hogy ne kínálják velük bundás barátainkat. Erre az esetre vásároljunk inkább jutalomfalatokat, és ha a gyerekek mindenáron meg szeretnék etetni macskánkat vagy kutyánkat, akkor abból adjunk nekik.

Előfordulhat, hogy a velünk mindig barátságos eb vagy bársonytalpú nem kedveli az idegen embereket, és rosszul viseli a vendégsereget. Ez esetben biztosítsunk a számára egy olyan szobát, amely csendes, és ahol nyugodtan pihenhet. Készítsünk be neki friss vizet, eledelt, fekhelyet, valamint a legkedveltebb játékait, hogy ne érezze magát kellemetlenül, esetleg büntetésben. Időnként nézzünk be hozzá, hogy minden rendben van-e, simogassuk meg egy kicsit, ne hagyjuk sokáig egyedül.

Forrás: petmd.com

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem