Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!
Van egy 9 hónapos, kan jack russelem. Azt szeretném kérdezni hogy ilyenkor kell e már ivartalanítani? Mert az állatorvosunk azt mondta hogy még ne csak akkor ha szökik és már nem eszik. De nem úgy van hogy minél előbb annál jobb? Van egy ivartalan hét éves szukánk is és viszont rajta és a párnákon, plüssökön párzó mozdulatokat végez. Ez viszont már idegesít és ezért gondoltam az ivartalanításra. Ezt mondtuk is a dokinknak aki azt mondta hogy ezek a mozdulatok megmaradhatnak akkor is ha már ivartalan lesz a kutyus. Meg tényleg elhízhat az ivartalanítás után? Ön mit javasol mit tegyünk? Várjunk még?
Köszönöm

2018.02.25

Állatorvos

A kan kutyák ivartalanítására nincsenek olyan egyértelműen javasolható időpontok, mint a szukák esetében. Ha ilyesmire készülnek, akkor jobb fiatal korban, hogy ne alakuljanak ki rossz szokások, amelyeken esetleg a műtét nem segít. Ilyen, például a csavargás. Azt nem értem, hogy miért ne enne a kutya? Talán arra gondol, hogy a tüzelő szukák szaga annyira felizgatja, hogy nem eszik? Ilyesmi tényleg előfordul, de szerintem ez már most is bekövetkezne, ha találkozna tüzelő szukával… Szerintem egy 9 hónapos kutyát nyugodtan lehet ivartalanítani, de ez is csak egy vélemény. Tavasszal, amint egyre több szuka tüzel majd, akkor biztosan látni fogják az izgalmi jeleket és ha van rá lehetősége, akkor szökni is fog. Az ivartalanítás után nem ürülnek ki azonnal a hormonok, ehhez még hetek szükségesek.

Vissza a kérdésekhez