EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!

Érdeklődni szeretnék, ha a kutyámat szeretném megvédeni a szívférgességtől akkor mi a legjobb módszer? Advantix spot on mellé lehet-e használni advocate spot-on-t? Illetve ha mondjuk rátesszük az advantix-ot akkor mennyi idő múlva használható az advocate, mondjuk 2 hét múlva érdemes rátenni?
Budapesten gyakori a szívférgesség? Tehát javasolja, hogy advantix mellé még advocate cseppet is használjunk vagy felesleges?
Kutyám 2kg Yorkshire terrier, nem szeretném túlterhelni ennyi szerrel, csak ha tényleg szükséges, egyáltalán ilyen kistestű kutyára szabad-e 2 fajta szert is használni?
Köszönöm válaszát!
Linda

2015.06.24

Állatorvos

A szívférgesség sajnos egyre több helyen reális veszély. Jelenleg az ország déli területein a leggyakoribb a fertőződés, de a Tisza és a nagyobb folyók mentén terjed országszerte. A bőrférgesség pedig már Csepel környékén is gyakori. Sajnos manapság már Magyarországon sem számít túlzott óvatosságnak a rendszeres szívférgek elleni védekezés. Beszéljen állatorvosával, hogy azon a területen, ahol Ön él indokoltnak tartja-e a rendszeres védekezést. Sajnos nem létezik egy olyan készítmény, ami  minden ellen védelmet nyújt. Csinálhatja azt, hogy Advantix cseppet használ és szúnyogszezonban havonta ad Milbemax tablettát (érdemes szezon előtt egy hónappal kezdeni és a szezon vége után is további 1 hónapig adni). Beszéljen állatorvosával a további lehetőségekről is. Az Advocate és az Advantix hatóanyagai között az egyik azonos. Ha az Advantix mellé egy másik cseppet szeretne használni, akkor inkább a Strongholdot ajánlanám, mert ugyanúgy elpusztítja a szívféreg lárváit, de a hatóanyaga nincs átfedésben az Advantixéval.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem