Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!
A kutyám egy ideje nem igazán emlékszik a parancsokra amiket tanultunk. Például a “bang” (lelövés, másnéven bumm) parancsot 5 napig rendszeresen tanultuk, de még mindig nem érti. A klikkert máshogy kezdtem el használni (mikor kisebb volt kétszer nyomtam most pedig csak egyszer nyomon), lehet hogy ez a gond, de kezdek aggódni, hogy valami emlékezethiánya van, vagy ilyesmi. Mindig motiválható, de már, 1 hónapja közel sem az. Még kölyökkutya, 5 hónapos lesz augusztus 1.-én. Kutyasuliba is járunk, de már ott sem teljesít valami jól.

2015.07.19

Állatorvos

A kutya még nagyon fiatal. Lehet, hogy vissza kellene venni a tanítás tempójából. Kölyköknek csak néhány parancsot kell tanítgatni, játékos formában, sok ismétléssel, egyszerre csak rövid ideig, csak pozitív megerősítéssel. Fontos, hogy a gyakorlás mindig sikerélménnyel záruljon, ne pedig csalódottsággal, feszültséggel, na ez megint nem sikerült érzéssel. Az ilyesmit a kiskutyák nagyon megérzik. Ha egy feladat nem megy, akkor hagyja és vegye elő később, nem létfontosságú dolgokról van szó. A lényeg, hogy a tanulásban-tanításban mindkét fél örömét lelje. Szerintem a “bang” paranccsal várjon még egy kicsit. Lehet, hogy a kölyök kifáradt és túl sok alkalommal nem volt sikerélménye. Vegyen vissza a tempóból, térjen vissza az egyszerű feladatok ismétléséhez és játsszon sokat a kölyökkel. A nehezebb feladatokkal nyugodtan várhat akár egy éves koráig is. Addig az a lényeg, hogy szeresse a tanulást és ne menjen el a kedve tőle, a kevesebb néha több. Természetesen kérje ki a kutyaiskola dolgozóinak és állatorvosának véleményét is, hiszen én a távolból nem biztos, hogy jól ítélem meg a helyzetet.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem