Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!

Szeretném szobatisztaságra nevelni a 18 hetes törpe őzpincserem, jelenleg kb 3 órát bír ki és szeretném ha nem piszkítana be a lakásba amíg melózom. Természetesen ez nem megy azonnal, azonban nem tudom hogyan tanulná meg könnyebben. Munkahelyemről van lehetőségem kiugrani napi 2 alkalommal hogy levigyem dolgára, de ez ideiglenes. Meló előtt és után persze tudom vinni szintén. Érdemes e kijárni vele és szépen lassan kinyújtani a 3 órát majd hosszabb időre, vagy kezdjem el rászoktatni a napi 3 mosdóra, ami meló előtt, meló után és este lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!

Üdvözlettel: G. Rita

2014.07.01

Állatorvos

Mindenképpen érdemes kijárni a kölyökkel, hiszen teljesen természetes, hogy még nem bírja olyan sokáig. Rászoktathatja ideiglenesen kutyapelenkára is. Ha a kutya olyankor már jelzi, hogy ki kell mennie, amikor otthon van, akkor tulajdonképpen már szobatiszta, csak a hosszú idővel van baj. A szobatisztaságra való szoktatás tulajdonképpen abból áll, hogy figyeljük a kutyát, rájövünk, hogy általában mikor ürít (alvás után, nagy játék után, evés után stb.) és ilyenkor, illetve amikor látjuk, hogy ürítésre készülődik (szaglászik), akkor az általunk kívánt helyre visszük. Mondogatjuk neki, hogy pisiljen, kakiljon, majd ha ez megtörténik, akkor alaposan megdicsérjük. Ha a lakásban végzi el a dolgát és ezt látjuk, akkor határozott tiltás következik (nem szabad bántani a kölyköt, nem szabad belenyomni az orrát stb.). A pisilést vagy kakilást egy hangos “Nem!” felkiáltással és esetleg tapssal meg is szakíthatjuk, majd a kutyát a kívánt helyre vihetjük és buzdíthatjuk arra, hogy pisiljen, kakiljon. Ha elvégzi a dolgát, akkor nagy dicséret jár! Szerintem ha egy mód van rá, akkor akár négyszer is leviheti a kutyát (az utolsó séta közvetlenül lefekvés előtt egy rövid kör).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem