Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!

Két német juhászunk van, az egyiknek a hasa alja és a könyökéről van kirágva a szőr, a másiknak a hátán van két kb 2 cm-es átmérőjű foltba szintén a szőr kirágva. Kapnak rendes házi kosztot, külön nekik főzök. Tápot is kapnak, de nem minden nap. Nem tudom mit lehetne tenni , mert nincsenek rossz körülmények között, foglalkozunk velük. Válaszát előre is köszönöm!
Üdv: Rita

2016.04.11

Állatorvos

Kedves Rita!

A bőrrel kapcsolatos kérdések, mindig összetettek. Jó lenne, ha lenne egy diagnózis, hogy mi okozza, hogy mindkét állat kirágja a szőrét. Ehhez állatorvoshoz kellene vinni őket, aki fizikálisan átnézi az állatokat, majd bőrkaparékos mintavétellel elvégzi az első diagnosztikai lépéseket. Első körben egy parazita irtást, fog javasolni feltehetően, bár gondolom állandóan van rajtuk bolha-kullancsirtó nyakörv vagy spot on- Német juhász kutyáknál a bolhanyál allergia különösen gyakori-. Többféle szer kapható, amelyek a különféle atkák vagy rühök ellen is hatékonyak. Amennyiben fölmerül az allergia, akkor az étkezésükön is változtatni kell majd, illetve ha a vizsgálatokból gombás fertőzésre is van gyanú, akkor különböző samponokkal és krémekkel kell majd kezelni őket.

Remélem tudtam segíteni.

üdv

Vissza a kérdésekhez