Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!
2,5 éves szuka német juhászt “fogadtam örökbe”. 4 napja van nálam az eb és nem hajlandó csak kézből enni. Hiába hagyom előtte tálkába a legfinomabb falatokat, csakis kézből fogadja el. Nem elképzelhetetlen, hogy előző gazdija kissé elkényeztette. Ötlet-stratégia? Válaszát előre köszönöm. UI.: vízzel nincs baja, azt issza mintha muszáj lenne, akár napi 4-5 l. 🙂

2016.05.02

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Az a 4-5 l nagyon soknak hangzik. Javasolnám, hogy vigye el kivizsgálásra  a kutyát, elképzelhető, hogy valami egészségügyi problémája van és azért nem eszik normális módon. Nem gondolnám, hogy az előző gazdi elkényeztetése miatt viselkedne így egy felnőtt német juhász. Léteznek gyógynövényes stresszoldók (zylkéne, calmex stb) ezt is kipróbálhatja, lehet valami komoly traumán ment át a kutya mielőtt magához vette, vagy a gazdiváltás viselte meg ennyire.

Ha a kivizsgálás során minden negatív és a gyógyszerek se segítenek, ez esetben az én javaslatom az lenne, hogy rakja elé napi kétszer a neki szánt eleséget, de 20 percnél tovább ne legyen előtte, utána vegye el. Ha éhes, a második-harmadik napra ennie kell.

Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem