Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!

Két éves keverék, hosszú szőrű cicám az utóbbi időben hetente 1-2 alkalommal kihányja a száraz tápot. Nem az egészet, és nem mindig, általában csak néhány szemet “visszabukik”, egyben, úgy ahogy van. Mintha túl mohó lenne, túl sokat enne, és/vagy nem rágná meg, és szinte azonnal visszajön. Egyébként nem szokott hányni, az alutasakossal, és a főtt csirkemellel, amiket még kap a szárazon kívül, nincs ilyen probléma. Nagy ritkán szőrt hány, ami normális. Szeretném, ha továbbra is enne szárazat is, de kicsit aggaszt ez a hányás. Lehet ez ellen tenni valamit, vagy nem probléma, nem is kell?

2014.07.11

Állatorvos

A rendszeres hányás mindenképpen olyan probléma, amivel foglalkozni kell. Ha a cica szőrt is hány, akkor az azt jelenti, hogy a gyomrában valószínűleg szőrgombóc van. Hosszúszőrű macskáknak rendszeresen (heti 1 alkalommal) megelőzésképpen is adni kell szőrgombócoldó pasztát (pl.: Maltsoft, Bezopet). Amikor probléma van (rendszeres hányás), akkor minden nap kell adni a pasztából 5-7 napon át. Ha a tünetek nem szűnnek meg a paszta adagolása ellenére, akkor mindenképpen orvoshoz kell vinni a cicát.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem