Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos! Hat hónapos kan agarunk van, természetesen lakásban. 1-2 hete kezdett el felemelt lábbal pisilni, elkezdődött az ivarérés. Viszont mivel rengeteget iszik, rengeteget vizel és amióta emeli a lábát, azóta nem csak az egy megszokott helyre. Azért nem nevezném jelölésnek, mert ezek nem pár cseppek, hanem rendes mennyiségek. Ez dominancia kérdés lehet, már ilyen fiatal korban? Tudna javasolni valamit, amivel leszoktathatjuk erről? Válaszát előre is köszönjük! F. Noémi

2016.05.03

Állatorvos

Kedves Noémi!

A kan kutyáknál, főleg ilyen fiatalon a jelölgetés nem mindig csak néhány csepp pisiről szól. Ez attól függ, mennyi vizelet van a kutyus hólyagjában. Ha sok, a jelölésnek szánt pisiből több lesz, mint egy-két csepp. Amennyiben hormonfüggő jelölésről van szó, sajnos ennek csak az ivartalanítás szab gátat, de még egy éves korig lehet reménykedni, hogy amint lassan szobatiszta lesz a kutyus ezt a típusú lakás-pisilést is elhagyja. Sok dicséret, jutalomfalatok, ha kint végzi a dolgát, és dorgálás, ha éppen rajta kapják, hogy bent pisil.

Remélem tudtam segíteni.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem