Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!
3 éves, ivartalanított házi cicáról van szó. Második napja újra tüzel. Tudom, ez nem lehet valós, de féltem. Állandó lakásban tartott egyed másik két ivartalanított macskával együtt.
Mi okozhatja a tüneteit? Hogyan tudnék segìteni rajta?
Válaszát előre is köszönöm!

2016.05.06

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Létezik cicáknál egy ún. Ovarian Remnant Syndroma, mely azt takarja, hogy vagy az ivartalanítás során bent maradt egy kis petefészekdarab- ez a jobbik eset, mert műtéttel eltávolítható és megoldható a probléma-, vagy a petefészek sejtjei szóródtak a hasüregben és bárhol lehetnek, de hormont termelnek, akár tüzelhet is a cica- ez a rosszabbik variáció, mert nehéz a felkeresésük. Azt javasolnám, hogy menjen el egy állatorvoshoz, aki elmondja részletesen a lehetőségeket (hormonteszttel igazolható, hogy valóban tüzel-e a cica, vagy esetleg más problémával állunk szemben) és  az esetleges vizsgálatokról ill. terápiás megoldásokról is tudnak együtt dönteni.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem