Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos, 10 éves vizsla kutyám PRA betegség miatt ebben az évben vakult meg ( 6 éves volt, amikor a betegségét megállapították .)
Szeretném megtudni, hol lehet olyan segédeszközt vásárolni, ami megkönnyíti a vak kutya életét. Itthon ugyanis jól mozog a kutya, de ha ismeretlen helyre megyünk, mindennek nekimegy. Vak kutya feliratú nyakörv is érdekelne, mivel sokan meg akarják simogatni és ekkor odakap a kutya, mert nem látja, hogy miről van szó ( látó korában ezt sohasem tette )

Köszönöm a válaszát Faragó Edit

2014.09.12

Állatorvos

Vak kutyának szerintem vásároljon egy nagyon feltűnő színű masszív hámot, aminek fogantyúja van. Az ilyen hámot tudja póráz nélkül használni, a kutyát a fogantyú segítségével szorosan a lába mellett vezetve tudja irányítani. Ilyen hámokat talál például a K9-es kiképzőhámok között. Érdemes többfélét kipróbálni, hogy kiderüljön, hogy melyikkel tudja a legjobban segíteni a kutyát. Akár a vakvezető kutyahám is szóbajöhet. Szerintem a harapások elkerülésére nem biztos, hogy a nyakörv a jó megoldás, mert azt ritkán olvasgatják azok az emberek, akik kérdezés nélkül simogatják a kutyákat. Talán jó lehet és kellően elrettentő, ha a feltűnő színű hám mellé egy szintén élénk színű háromszög alakú sálat is köt a kutya nyakába és ráírja textilfilccel, hogy harapok, vagy amit gondol. Ha a sálra kellően nagy betűkkel ír és úgy helyezi el, hogy felülről látható legyen, akkor talán meg tudja előzni a kérdezés nélküli simogatást.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem