EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves állatorvos!
A házinyuszink szombat este lefialt, de nem tépte ki a szőrét se és semmit nem készített a kicsiknek, az egyik sarokba fialta le. 8 kisnyúszit, de ugy látszott, hogy egyeltalán nem foglalkozott a kisnyuszikkal és attól féltünk hogy rájuk tapos, meg hogy nem szoptatja őket. Tej jön az emlőkből ugyhogy ugy szoptattuk a kicsiket. De mára már csak 4 kisnyuszi maradt..:( nem tud valamit tanácsolni, hogy ne pusztuljon el az összes nyuszi?

2017.05.16

Állatorvos

Kedves Gazdi! A fialás előtt 3-4 nappal fialtatóládát kell készíteni az anyanyúlnak és abban készítí el a fészkét. Ha nem kezdi meg kitépkedni a szőrét, akkor el kell kezdeni nagyon óvatosan a toka és hastájékon kitépni a szőrt, a nyuszi majd folytatni fogja magától. Az anyanyúl napjában egyszer szoptat, kb 2 hétig. Csak a szoptatás idejére kell a fialtatóládába engedni. Nem szokták elutasítani a fiókákat, sőt nagyon könnyen elfogadnak idegen fiókákat is. Ha semmiképpen nem eteti a fiókákat, akkor mesterségesen kell őket felnevelni. Infralámpát kell a fészek fölé helyezni, kb 50-60 cm magasságba, hogy kellemesen langyos legyen, de ne égessen (30-32 fok legyen). Macskatápszert vegyenek (egyenlő mennyiségű víz és por), azt adják a fiókáknak szemcseppentőből vagy  babáknak készült vegyszermentes fültisztítóval adjuk (kiszivogatják belőle a tápszert).

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem