Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!

Van nekem egy 16 hónapos labrador kan kutyám, és az etetésével van gondom. Én kétszer etetem reggel adom a többet, és este a kevesebbet. Bárkivel találkozom mindenki azt mondja, hogy kövér igaz, hogy most mérte és 38 kg, de ívartalanitott. Lehet hogy tényleg kövér, de már nem tudom, hogy mit adjak neki enni, most royal caning ligh tápot kap napi 30 dkg és 3x naponta viszem le sétálni vagy futkározni. Segítségét kérném hogy a hízását hogyan tudjam megakadályozni

Köszönettel várom válaszát
Szulejmán

2014.12.03

Állatorvos

Egy felnőtt kutyát elegendő naponta egy alkalommal etetni. Szigorúan tartsa be a light táp adagolási útmutatóját, és azon kívül semmi mással ne etesse. Az ivartalanítás hajlamosít az elhízásra, de nem törvényszerű velejárója, csak jobban oda kell figyelni. A testmozgás mennyiségét is fokozatosan lehet növelni, a hirtelen, minden átmenet nélküli nagy megterhelés nem ajánlott. Ha a kutya továbbra is hízik, vagy a táp adagolási útmutatójának betartása ellenére sem fogy, akkor mindenképpen vigye orvoshoz. Ebben az esetben megfontolandó lehet egy belgyógyászati kivizsgálás is. Léteznek olyan tápok, amelyeket speciálisan fogyókúrázó állatoknak fejlesztettek ki és olyanok is, amelyeket az eredményes fogyókúra után a normál kondíció megőrzésében segítenek.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem