Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!
Hamarosan egy labrador kiskutyának leszek a gazdija. A kérdés az hogy a könyök, csípő diszplázia tényleg megelőzhető? És ilyenkor mikor a kutya még fiatal nem szabad túl mozgatni? De például ha elmegyek futni és szeretném vinni majd a kutyust akkor inkább ne vigyem? A mostani labradorom könyök diszpláziás és aggódom nehogy majd a leendőnek is legyen. Meg hogy majd ha elhozom akkor lehet együtt tartani a felnőtt kutyámmal? Vagy addig inkább elkerítsem amég nincs meg az összess oltása?
Válaszát köszönöm

2017.07.07

Állatorvos

A diszpláziák esetében fontos a genetika, öröklődő betegségek, ezért sokat számít, ha a kölyök olyan helyről származik, ahol a felmenők mentesek. A betegség tüneteinek kialakulásában és súlyosságának mértékében viszont fontosak a környezeti hatások (táplálás, testmozgás, súlyfelesleg). A fiatal kutya annyit mozogjon, amennyihez magától kedve van. Nem kell futtatni, ugratni, sportolni vele. Egy könnyű kocogás a gazdival nem tartozik a megerőltető dolgok közé. Nem tudom mennyit és milyen szinten fut Ön. A két kutyát nyugodtan tartsa együtt.

Vissza a kérdésekhez