Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos! Pár napja hoztam el a 8 hetes jack russelemet. Úgy tervezem hogy kinti-benti kutya lesz, kint alvással. Csak az első este bent aludt velem mert nagyon sírt és megsajnáltam. És szerintem itt rontottam el mert azóta nem bírom átszoktatni a kint alvásra. Mit tanácsol? Meg még az hogy bolhás volt és megfürdettem és kapott bolha cseppet. De még mindig vakarózik. Ennek mi az oka?
Köszönöm

2017.07.13

Állatorvos

Ha őszinte akarok lenni, szerintem nem rontotta el. Egy családjától frissen elszakított kölyök magányos és sír egyedül. A kutya társas lény, egy magára hagyott kölyök kétségbe van esve és fél. Ön az új családja…Ma már tudjuk, hogy nem csak az embergyerek későbbi életére van káros hatással az, ha kicsi korában sírni hagyják, hanem az olyan fejlett társas emlősállatokéra is mint a kutya. Mindennek tudatában ha hagyja, hogy a kis kölyök Önnel legyen, nem jelenti azt, hogy akkor, amikor már magabiztos és nagyobb, nem alakíthat  ki más szokásokat (már ha akar). Egy szóval szerintem ne hagyja kétségbeesetten sírni a kiskutyát.

Lehet, hogy a kölyök bőre érzékeny volt vagy a cseppre vagy a samponra, amivel fürdette. Ha a csepp rátétele után eltelik 48 óra, akkor megfürdetheti a kölyköt valami hidratáló, bőrnyugtató samponnal (pl.:Allermyl). Ha továbbra is vakarózik, akkor vigye orvoshoz a kutyát.

Vissza a kérdésekhez