Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos! Hosszú szőrű ó-német juhász (7-8 év körüli szuka) kutyánk volt kb. két hónapot egy gyerek és kutya barátnak tűnő családnál külföldi munkavégzés miatt. Álltalánosan a kutya mintha le lenne fogyva, bordái és csontjai tapinthatóak… A kutya vakarózik hátsó lábával. A mellső lábai tövében van neki kikopva vakarózástól a szőre egy kb. 5-8cm-es ovális területen, néhol feketés pontokkal. És az egyik emlőjénél is. Mi lehet ez? Rüh? Milyen kezelés javalt?

Féregtelenités se ártana ugye?

Hogyan lehet kicsit felhizlalni rövidebb idő alatt? Milyen étrenddel?

Köszönöm előre is kedves válaszát tisztelettel: András.

2017.08.20

Állatorvos

Mindenképpen adjon a kutyának féreghajtót és parazitaellenes cseppeket. Ezen kívül etesse érzékeny kutyáknak való prémium táppal. A cseppek felhelyezése után két nappal fürdesse meg a kutyát hidratáló, bőrnyugtató samponnal (pl.: Dermilen, Leniderm, Dermoscent). Mérje meg a kutyát, majd kezdje el a jó minőségű táppal etetni az adagolási útmutató által megadott mennyiségnél kicsit több étellel majd mérje két hét múlva. Kaphat az állat multivitamin készítményt is. Ha nem gyarapszik a kutya és nem marad abba a vakaródzás, akkor vigye orvoshoz.

Vissza a kérdésekhez