Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!
Van a kertünkben egy homokozó és van 2 cicánk meg egy kölyök kutyánk. A gond az hogy a macskák a homokozóba végzik a dolgukat és kölyök pedig megeszi azt. Próbáltam már leszoktatni róla de nem megy. Vettem már macska riasztó sprayt de nem használt. Viszont észre vettem hogy az egyik ürülék férges volt mikor felszedtem. Nem tudom hogy most a mi macskáink azok vagy pedig a környékről ideérkező macskák. De a kölyök féregtelenítve van és a macskák is kapnak a héten. Ilyenkor a kutyusnak lehet baja? Meg tud valami macska taszító növényt vagy valamit ajállani? Gondoltam hogy körbe kerítem kerítéssel de amég nincs kerítés valamit be kell vetnem ellenük.
Köszönöm

2017.08.30

Állatorvos

Valószínűleg orsóféregről van szó (olyasmi. mint egy makaróni tészta).Cserélje le a homokot, ne engedje játszani ott a gyerekeket. Az orsóférgek lárva alakjai emberben is problémákat okozhatnak. A homokozót mindig le kell fedni, hogy még véletlenül se történjen ilyesmi. A kutya is fertőződhet orsóférgekkel. A féreghajtó tabletta csak azokat a férgeket pusztítja el, amelyek a gyomor és bélcsatornában vannak. A test egyéb részeiben lévő lárvaalakok ellen hatástalan és nem véd az újrafertőződéstől sem, ezért mindegy, hogy mikor kapott a kutya féreghajtót, fertőződhetett. Az orsóférgek 2 hét alatt lesznek kifejlett férgek a bélcsatornában (a fertőződés után). Most azt javaslom, hogy tegyenek az állatokra olyan készítményt, ami tartós hatású ás hatékony a lárvaalakok ellen is (pl.: Advocate). Emellett 2 hetente adjanak féreghajtó tablettát, addig, amíg ürül féreg annak hatására. Ha nem látják a bélsarakat, akkor is legalább 3 egymást követő alkalommal.

Vissza a kérdésekhez