Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!

Cicám fülében Malassezia pachydermatis gombát találtak. Posatex szuszpenziós fülcseppet kaptunk, az utasítás szerint 14 napig kell használnunk naponta egyszer.
A használati útmutató szerint viszont hét napig kell csak alkalmazni, nem is szabad felhasználni a felbontástól számított hét napnál tovább. Az is aggaszt, hogy ez kutyák részére készült fülcsepp, de az állatorvosunk azt mondta, hogy nincs erre a gombára kifejezetten cicáknak való. Ez okozhat problémát?
Az állatorvosunk épp most ment szabadságra, nem tudok beszélni vele. Ön mit javasolna, meddig használjuk a cseppet? Nem lesz baj, ha 14 napig használjuk?
Amúgy a fül szinte egyáltalán nem gyulladt, előtte másfajta cseppel kezeltük, attól elmúlt a gyulladás, de a gomba ellen nem volt hatásos. Ezzel az új cseppel négy napja kezeljük, laikusként nehéz megítélni, van-e javulás, főleg, hogy a cica már nagyon félti a fülét, nem nagyon engedi nézegetni, de az biztos, hogy még vannak barna pöttyök a a fülében.
Előre is köszönöm a segítséget.

2017.09.15

Állatorvos

Sokszor előfordul, hogy cicáknál is használnak olyan gyógyszereket, amelyek nincsenek rájuk törzskönyvezve, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy biztonságosak. Ha az állat érzékeny lenne rá, akkor már problémák lennének. Az orvosa biztosan okkal írta fel ezt a hosszú kezelést. A gombás fertőzéseket általában legalább 2 héten át kezelni kell. Amit tehet, hogy amikor lejár a 7 nap, akkor elviszi kontrollra ugyanabba a rendelőbe és a helyettes állatorvos véleményt mond majd a cica állapotáról. Egy fültisztítás is hasznos lehet félidőben.

Vissza a kérdésekhez