Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos Hölgy/Úr!

A kullancsokkal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
A macskánk kint tartott életet él. (nyáron mindig, télen ha hideg van akkor bent van) Sajnos nagyon sok kullancs van felénk és naponta kiszedek az állatból 5-6 darabot. Nem tudom most már mit tegyek. Cseppentettük (Advantix, Frontline, Frontline Combó stb.) minden félével, nem hatott semmit. Kapott nyakörvet, ami arra volt jó hogy a kullancsok el tudtak bújni alatta. Megfürdettük kullancs elleni samponnal (freshnapfban javasolták). Befújtuk kullancsriasztóval (Frontline és egy mással is). Semmi nem hat. Mindig tele van kullanccsal. Már nem merjük megsimogatni, nehogy mi is elkapjunk valamit tőle és a macskának sem hiszem hogy egészséges lenne az ekkora adag kullancs csípés. Az hogy nem engedjük ki nem opció szegénynek, mert kinti macska volt világ életében és nagyon rosszul viseli a bezártságot.

Mit tudunk még tenni? Esetleg Önnek van valamilyen tanácsa amit még nem próbáltunk ki?

Válaszát előre is köszönöm!

2014.04.21

Állatorvos

Sajnos a kipróbált nyakörvek típusát nem írta le, de esetleg megpróbálhatnák a Foresto-t (ha eddig még nem tették). Sajnos macskáknál korlátozott azoknak a készítményeknek a száma, amit használni lehet (Advantix cseppet sem szabad alkalmazni, mert mérgezést okozhat). Sajnos vannak állatok, amelyeket különösen szeretnek a kullancsok és a készítmények sem egyformán hatékonyak minden egyednél.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem