Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos! Van egy 2 éves ivartalanított keverék lány kutyusom. Időnként (hetente kétszer) savat hány reggelente, amiben apró alvadt vérdarabkák vannak. Legutóbb hasmenés is jelentkezett nála, jelenleg diétán van. Amint a korábbi eledelre visszaszoktatnám újra hány, de csak savat. Lehet ez gyomorfekély? Sensitiv eledellel próbálkozzak?

2011.04.02

Állatorvos
Ha a hányás csak egy bizonyos eledel etetése esetén áll fenn, akkor valószínűleg érzékeny arra a táplálékra, ebben az esetben az érzékeny kutyák számára gyártott tápok megoldást jelenthetnek. Vér jelenléte a hányadékban valóban lehet gyomorfekély jele, de gyomorgyulladás esetén is előfordul. Mindenképpen javasolható valamilyen gyomornyálkahártya védő gyógyszer (pl.:Quamatel, Venter stb.) alkalmazása. Ha a kutya naponta egyszer eszik és reggelente hány, akkor tanácsos naponta két alkalommal etetni. Ha a hányás nem szűnik meg, akkor feltétlenül keressen fel egy állatorvost, mert a háttérben lehet gyomorban lévő idegen test is. Súlyosabb esetben szükség lehet a gyomor endoszkópos vizsgálatára is.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem