Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!A palotapincsink nem birja el a hatso végtagjait már 2 éve volt hasonló akkor injekcioval és tablettával nagyon hamar rendbejött.Akkor készült röngen és az orvos megalapitasa szerint porckorongsérv.
Most igy 2 év utan egyik naprol a másikra jött megint és sulyosabrol indult mert egyalltalán nem tudta használni a hatso részét.Ujra injekcio gyogyszer ma van 1 hete és sokat javult de még mindig nem tud menni a hatsó lábain csak probálkozik mozgatja de közel sem tökéletes.
Az orvosuk mihamarabb javasolta a MR-t és a müttet bár ö is látja a javulást de ezek a szteorid tartalmu gyogyszerek 5 napig szedhetök majd csökenteni kell.
Féltjük a kiskutyust az altatástol és a mütétöl is föként hogy látjuk a javulást de nem szeretnén kifutni az idöböl a mütét kapcsán.
Ön mit javasolna?

2018.02.18

Állatorvos

Én vizsgálat nélkül nem javasolhatok semmit. Ez a kezelő állatorvos feladata. Az orvosnak igaza van, minél előbb látni kell, hogy pontosan mi a gond. Ha túl sokat várnak, akkor a műtét sem biztos, hogy sikeres lesz. Minél tovább van nyomás alatt egy ideg, annál kisebb a valószínűsége, hogy vissza tud állni a rendes funkciója. Érdemes az altatás előtt kivizsgálni az állatot, hogy felmérjük az altatás kockázatát. Ma már nagyon modern szerekkel altatnak állatokat is, én nem gondolnám, hogy ez okozna problémát. Természetesen minden altatás egy kockázat, ezt tudjuk, de ha nincsen más megoldás, akkor nem kérdés, hogy mit kell tenni.

Vissza a kérdésekhez