EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Állatorvos!

Kutyámnak a napokban távolították el a fogkövét. Igaz az, hogy megfelelő eledellel még egy darabig tovább tisztul a foga?

2011.07.14

Állatorvos
A fogkő eltávolítás utáni állapotnál tisztább nem lesz a kutya foga. Ezt az állapotot kell a lehető legtovább fenntartani, karbantartani, hogy minél később alakuljon ki az új fogkő. A leghatékonyabb a hetente több alkalommal elvégzett fogmosás, amelyhez lehet kapni kutyák számára gyártott fogkrémet és fogkefét. Hasznos lehet a kutya fogínyének és fogainak áttörlése humán szájhigiéniás oldatokkal (pl.: Corsodyl). Hasznos, ha a kutya sokat rágcsál (pl.: rágószalagok). Léteznek ételbe keverhető táplálékkiegészítők, amelyek késleltetik a fogkövek kialakulását (pl.: PlaqueOff).
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem