Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves állatorvos/nő ! A cicám 13-ik évében van – egyébként egészséges – de fogkő leszedésre van szüksége. Lehet-e altatni ehhez a kora miatt. 2 állatorvostól egymásnak ellentmondó választ kaptam, ezért kérdezem.
Köszönettel . Judit

2016.05.16

Állatorvos

Kedves Judit!Én azt szoktam javasolni, hogy altatás előtt csináljunk ezeknél az idős állatoknál egy geriátriai kivizsgálást- vér/vizeletvizsgálat, hasi uh, mellkas rtg – és ha minden rendben, akkor nyugodtan altatható, megfelelő aneszteziológiai háttérrel természetesen. ( korának és állapotának megfelelő szereket használva, alvás közben folyamatosan monitirizva , infúziozva stb).13 éves még nem olyan idő, sokkal idősebb állatokat is altatunk a klinikánkon és még soha nem volt baj, de nem győzöm hangsúlyozni, hogy nagyon fontosak a körülmények.Üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem