Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doki!

Nemrég vettem egy ragdoll ivartalanított cicust(4 éves) és azt a pletykát mondták az előző tulajai, hogy a farkát nem szabad fésülni mert nem nő újra rajta a szőr. Ez igaz? Illetve, volt vesehomokja és az akkori állatorvos azt mondta hogy élete végéig szedje a Royal Canin urinary SO tápot, a leírásba viszont fél éves kúrát ajánlanak. Szedje tovább?

Válaszát előre is köszönöm

2016.06.08

Állatorvos

Kedves Gazdi!

Én nem hallottam erről a fésülési problémáról. Elég hihetetlennek tűnik, de kérdezzen meg egy neves tenyésztőt, ő biztos tud majd válaszolni. A húgyhomok kérdésköre eléggé összetett. Az ún. alsó húgyúti szindrómának keresztelt betegség hátterében valójában a stressz áll. Ezek a cicák kevéssé tűrik a stresszt (időjárás, új családtag, megváltozott napirend stb)és erre reagálnak húgyúti tünetekkel. Persze nem állítom, hogy az Ön cicájának ez a baja, de ez a betegség nagyon gyakori, és sokszor produkálnak “homokot ” is ezek a cicák. A fő gyógykezelés, ha csökkenti a lehetséges stressz tényezőket, sok vizet kínál a cicának (akár folyóvizet- cicaszökőkút- akár állott vizet stb), sokat foglalkozik vele, és próbálja tartani a napi rendjét. Ha semmilyen tünete nincs, abba lehet fél év után hagyni a gyógytáp adását, de ha újra és újra előjön, akkor azt szoktuk javasolni, hogy a súlyosabb, életveszélyes állapot elkerülése miatt (húgyúti elzáródás) szedje folyamatosan a cica.

üdv

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem