Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doki!
Van két cicám , akik nyáron folyamatosan gyíkra vadásznak , majd megeszik es hánynak. Reggel tápot kapnak (ilyenkor szinte mindig van a talkajukba), delutan pedig főtt husit tesztaval vagy rizzsel. A mennyiseget megfelelonek találom , amikor elmulik ez az időszak újra gurulnak, viszont ilyenkor elég soványkák.
Dokinal is voltunk ezzel a problémával, sajnos nem találtunk olyan megoldást ami segìtene.
Van valami praktika vagy gyógyszer ennek elkerülésére?
Előre is köszönöm!

2017.06.10

Állatorvos

Sajnálom, hogy a cicák pusztítják a gyíkokat, hiszen védett állatok…Ha a macskák, jókedvűek, jó étvágyúak, fényes a szőrük, akkor valószínűleg velük nincs nagy baj. Nem ismerem az állatok tartási körülményeit, de előfordul, hogy a téli időszakban a cicák sokat heverésznek, kevesebbet mozognak, tavasszal nyáron pedig sokat kóborolnak, így soványabbak, mint a passzív időszakban. Vedlési időszakban is sokszor veszítenek a súlyukból, az esetleges szőrgombócok is okozhatnak hányást. Praktikát én sem tudok erre. A gyíkok által kedvelt területet esetleg el lehet keríteni villanypásztorral, vagy más módon elérhetetlenné tenni a cicák számára.

Vissza a kérdésekhez