EZ LESZ A KEDVENC APP-OD!

Töltsd le a FRESSNAPF
INGYENES alkalmazását!

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves doktor! A sziámi cicám most lesz fél éves és most váltja a fogait. Ha valami keményebbet eszik, előfordul, hogy vérzik a szája. Ez betudható a fogzásnak vagy felsérthetett valami a szájában? Mennyire érdemes a cicusnak csirkenyakat vagy csirkelábat adni?

A másik kérdésem: a cicus nemrég került hozzánk és mint kiderült, nem kapott még semmilyen oltást a cica. Nem késő beoltatni ilyen idős korában, vagy muszáj beoltatni ha csak szobacica és ritkán találkozik más, kint tartott állatokkal?

Még egy kérdésem lenne: mennyire igaz az, hogy a nőstény macskának legalább egyszer ellenie kell ahhoz, hogy hosszú-egészséges élete legyen? Mivel szobacica, nem találkozik baksival, egyszer szeretném majd pároztatni, mivel még szeretnénk majd kiscicát tőle. 🙂

Válaszait előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Nóra és Cleo, a sziámi cicalány 🙂

2012.03.15

Állatorvos
Enyhe vérzés hátterében lehet a fogváltás. Ugyanakkor érdemes megnézni a cica ínyét is, hogy nincsen-e begyulladva, mert a gyulladt érzékeny fogíny könnyen vérzik. Ha ez áll a probléma hátterében, akkor azt kezelni kell (antibiotikum+ ecsetelés-ha hagyja). Csirkenyak etetését akkor javaslom csak, ha alaposan szétfőzi, úgy, hogy a csontok megpuhuljanak. Sok cica gond nélkül elfogyasztja a kemény csontot is, de a csigolyák azért okozhatnak gondot. Ha úgy látja, hogy a macska jól boldogul a nyakkal, akkor etesse nyugodtan. A csirkeláb viszont nem tartalmaz túl sok hasznos táplálékot, viszont a rágcsálása elfoglalhatja az állatot.

Nem késő beoltani ilyenkor sem a macskát. A kórokozókat cipőtalpon is felviheti a lakásba. Ne feledkezzen meg a féreghajtásról sem.

Az nem igaz, hogy a cicának feltétlenül szülnie kell. Nincsen semilyen állategészségügyi indikációja.
Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem