Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Kedves Doktor! Azt szeretném kérdezni, hogy az normális-e, hogy egy 3 hónapos kutya napi 8-12 “kupacot” hagy maga után? És ha neadjisten normális, akkor mikor fogja ezt kinőni? Rá lehet-e szoktatni egy kizárólag kinti “szabad” kutyát arra, hogy egy helyre ürítsen? Ja és ráadásul ez egy beagle, szóval nem sok jót remélek 🙁
Köszönettel: Szilárd

2014.09.13

Állatorvos

Napi 8-12 kupac nagyon sok. Az nagyon fontos információ lenne, hogy milyen a kutya széklete. Mindenképpen vigye orvoshoz a kölyköt, hogy megvizsgálja, nincsen-e betegség a háttérben. Sok széklet ürítését okozhatja az is, ha nem jó minőségű tápot kap a kutya vagy érzékeny az adott táp valamelyik összetevőjére és azért nem emészti megfelelően a táplálékot. Valószínűleg tápváltásra van szükség. Adjon a kölyöknek prémium tápot pl.: Select Gold, Real Nature, Happy Dog, Royal Canin, Purina ProPlan. A kutyák többnyire maguktól is a kert egyik részét részesítik előnyben az ürítés szempontjából. Sokat segít az is, hogy egy felnőtt kutya naponta általában egyszer vagy kétszer kakil (ha megfelelő minőségételt kap). Szoktatni úgy tudja a kutyát, ha megfigyeli, hogy mikor szokott üríteni (evés után, játék után, alvás után), akkor figyeli és a kívánt helyre viszi. Ha ott elvégzi a dolgát nagyon dicsérje meg, ha máshol végzi és éppen látja, akkor szóljon rá (ne büntesse, ne bántsa) és terelje arra a helyre, ahol üríthet. Ehhez sok idő és türelem kell. Egy idő után a kutya a szagok miatt is arra a helyre jár, ahol a dolgát korábban végezte.

Vissza a kérdésekhez

Ez a weboldal cookie-kat használ. Részletes tájékoztatástért kérjük, kattintson az Adatkezelési és Adatvédelmi Szabályzat-ra. A weboldalon történő további böngészéssel Ön hozzájárul a cookie-k használatához.

Megértettem